maandag 7 mei 2012

Het jurkje dat een rokje werd

Voor Elisa wilde ik een jurkje maken omdat haar juf gaat trouwen.
De stof lag al een tijdje geknipt klaar,maar ik werd ziek.en niet 1x ,maar vanaf 24 maart al 3x! telkens als ik weer een beetje fit was werd ik weer ziek.Ik hoop dat het nu de laatste keer is geweest,want ik word het onderhand een beetje zat.Op dit moment hoest ik nog en ben ik  nog verkouden,maar ik ben er niet ziek meer van.

Ik had een simpel modelletje uit een oudere knippie uitgezocht.Gewoon een bovenlijfje met daar onderaan een gerimpeld rokdeel.
Het bovenlijfje had ik gevoerd met een wit katoentje en onderaan een reep genaaid.Het was de bedoeling dat ik er lusjes op ging zetten en dan de centuur ook wit zou doen.
Toen bedacht ik me en riep Elisa om eerst eens even te passen.Daar waar ik bang voor was klopte!
Ze kreeg hem niet aan.Ik had weer eens niet nagedacht dat ze van boven echt breed is en dit model kan ze dus niet hebben.Als het van tricot was geweest dan had ze hem wel aan gekregen denk ik.
Nu zat ik dus nog met de onderrok die ook al geknipt en gelockt was.Daar heb ik een strook vanaf geknipt voor een boord.De bovenkant van de rok gerimpeld,en er toen de boord opgezet.
dus het is een simpel rokje geworden,en hij word niet voor de bruiloft!

En als je goed hebt gekeken weet je waarom niet.Ik heb de boord er verkeerd op zitten .Wat ontzettend dom van me he.Ik had helemaal geen zin meer om die te veranderen,ik was het rokje al helemaal zat,omdat ik het heel anders in gedachten had.Dus het wordt gewoon een rokje om bij huis aan te trekken.

Bij de hals en de armsgaten had ik wit pipingband gedaan.Nu heb ik het hele bovenlijfje weer losgetornd,de rits eruit gehaald en het pipingband ook.Dit kan ik nog wel weer gebruiken.
Jammer van het jurkje,maar dat zal iedereen wel eens hebben.Voor de bruiloft heeft ze de ABC 136 b nog wel.Deze heeft ze nog niet aan gehad,dus bewaar ik hem voor de bruiloft.

Groetjes Janneke

5 opmerkingen:

Katrientje vanalles zei

oh, soms kan het zo tegenvallen. maar ik vind het rokje heel erg mooi. En helemaal niet zo erg dat het bandje er verkeerd opstaat. ik maakte ooit een hemdje voor mijn zoontje en de tekening op de mouwen stond ondersteboven.

Danielle zei

Jammer dat het zo tegenzat, maar het rokje is leuk geworden!

Klaasje zei

Fijn, dat je zo creatief was, om er toch nog een rokje uit te halen. Enne, dat valt niet op hoor shirtje er over, klaar! gebeurt bij iedereen wel eens een keer.
Gr, Klazina

Sandra zei

Het zit niet altijd mee maar je hebt het mooi opgelost. Mooi rokje is het geworden!
Leuke blog heb je trouwens en leuk dat jouw dochter ook Elisa heet.

Groetjes, Sandra

sarina zei

kvind het niet opvallen hoor,
het is een leuk rokje geworden