dinsdag 10 april 2012

Rokje Burda Kids 2012

Uit de nieuwe Burda voor kids heb ik een simpel rokje gemaakt.Heb er mijn eigen draai aan gegeven door er nestelogen in te slaan voor het koordje,en op de pas een kantje gestikt met daar bovenop een satijnen bloemetje.De onderkant is afgewerkt met elastisch biasband omdat ik de lengte net iets te kort vond.Aan de koortjes nog kleine stoppertjes die van een oude jas komen,en de rok heeft nu een leuke uitstraling gekregen.

Nu heb ik het volgens de beschrijving getekend en volgens het voorbeeld geknipt.(zie foto,s)Maar dit klopte niet,het zou een mega rok worden als ik dit had aangehouden.Na nog eens kijken kwam ik tot de ontdekking dat als ik de geknipte delen nog eens door midden zou knippen het rokje wel goed zou zijn.Dus nu zit ik met nog een geknipt rokje :) Die zal wel een bestemming krijgen,maar ik  vind het wel heel vreemd.
Heb ik het nu fout gehad ?? en niet goed gelezen,of ligt het toch aan de beschrijving.Ik heb foto,s gemaakt zodat jullie het kunnen zien en mij misschien kunnen vertellen waar het nu aan ligt.

Ik heb dus de rokbanen getekend 52cm wijd en 17cm breed en de rest dus ook volgens het patroon en dit weer zoals het knipschema 2x aan de stofvouw gelegd,en dan komen er dus als je de panden doorknipt 2 rokjes uit,maar doe ik dit niet dan kloppen de verhoudingen ook niet en word het een mega rok.Rara??

Nouja het rokje is in iedergeval wel leuk geworden en daar gaat het uit eindelijk om.

Groetjes Janneke

6 opmerkingen:

Alfonsiene zei

Ik denk toch dat je verkeerd gelezen hebt :) 1 baan is 52 cm, als je kijkt op de tekening, dan krijg je die baan niet op die 37,5 cm, tenzij je hem dubbel plooit, dus 26,5 cm. Maw, je patroon moest 26,5 op 17 zijn als je het op de stofvouw wou leggen.

Cindy zei

Hij is erg leuk geworden! Heel mooi met het kantje en satijnenbloemetje!

Mama Deborah zei

Mooi geworden!

Anitha zei

Mooi rokje geworden!

Klaasje zei

Wat een leuk model zeg! Dat bandje en die bloem maken het helemaal af!
Gr, Klazina

Corine zei

Ik ben dringend op zoek naar die Burda...Ik wil de tuniek er uit maken maar mijn lief heeft hem bij het oud papier gestopt..... Enig idee he ik er nog aan kan komen? Of zou ik het patroon ( in maat 110 en/of 122) over kunnen nemen?