zaterdag 3 maart 2012

ABC 136

Voor Elisa heb ik de ABC 136 b gemaakt van hele dunne stof.Het locken ging al niet fijn,en het naaien al helemaal niet.Maar na veel gedraai aan de spanningsknoppen,heb ik het toch voor elkaar gekregen,en ging het soepeler.Ze gingen uit van 1,45 meter stof bij maat 104,maar ik had aan een meter genoeg.Wel moest het beleg dan op een andere manier eruit.Ook het lint was veel te veel.Dit had ik al een heel stuk ingekort,maar ik ga er nog een stuk vanaf halen want het is nog te lang.Ik ben anders bang dat Elisa achter blijft haken.
De bretels heb ik zo gemaakt dat ik ze korter of langer kan maken.Het was even een gepuzzel,maar nadat ik een bretel van Dirk had bekeken ging het goed.


Ondanks dat het dunne stof was en lastig om te naaien,is het ook wel weer makkelijk want ik hoef het niet te strijken :-)
Elisa  weet al hoelaat het is als ze weer eens aan moet passen.Dit gaat gelukkig de laatste tijd zonder problemen.Ze vind het zelfs leuk en gaat er al helemaal voor staan.Meestal maak ik een foto als ze onder de douche vandaan komt,want dan hoeft ze niet eerst alle kleren uit te doen en is ze lekker schoon.(en ik hou de nieuwe kleren schoon :-)  )

Fijn weekend,Janneke

5 opmerkingen:

Anoniem zei

't Is prachtig!

Ellen zei

Het staat haar leuk, wat een leuk model.

Crea Annemieke zei

Wat een lieve schone meid met mooie kleertjes aan. Soms kan stof toch zo beroerd naaien. Maar enfin het eindresultaat mag er zijn...
Daaag en een lieve groet van Annemieke

mio zei

Staat haar goed die 136b ! Ik moet de schouderbandjes nog. Ik heb 'm vanochtend gepast bij mijn hartje, maar vind het geen jurk voor haar. :oops:. Ze vond het zelf ook maar zozo. Het wordt dus een verjaardagscadeau voor mijn nichtje, ik denk dat ik haar en haar moeder er heel blij mee kan maken (en mijn werk is niet voor niet voor niets geweest ;) )

Danielle zei

Mooi stofje heb je gebruikt voor de jurk, jammer dat het zo lastig naaien was!
groetjes DAnielle
Ps. de linten vond ik idd. ook veel te lang