dinsdag 3 september 2013

Einde vakantie

De vakantie is weer voorbij,de kinderen zijn weer naar school.
Wij zijn twee weken op vakantie naar Frankrijk geweest.Op de heenweg zijn we op bezoek geweest bij mijn zoon die daar bij een gastgezin uit Nederland op een biologische varkensboerderij woont en werkt.Dit was een geweldige ervaring! We kwamen smorgens vroeg om 8 uur aan en mochten gelijk mee achter op de trekker om de varkens te voeren.Ik had geen dikke sigaar anders had ik precies op ma flodder geleken met mijn jurk en daar onder laarzen en een vest om mijn middel geknoopt :-)


Zie je die aanhanger met die emmers achterop?? daar zaten wij dus boven op :-)
Ondanks dat het nog maar 8 uur smorgens was ,was het al aardig warm.Elisa had de pyama nog aan,deze hebben we na het voeren maar verwisselt voor gewone kleren.
Na een kopje koffie en een lekkere eigen, door mijn zoon gemaakte kersen vlaai (kersen uit de boomgaard van de buurman) zijn we weer in de auto gestapt om nog 3 uur te rijden voor onze eindbestemming.
We hebben een heerlijke vakantie gehad,soms iets te warm,maar mij hoor je niet klagen.
Ik had mijn haakwerk meegenomen en heb heerlijk tussendoor gehaakt zoals deze glazen potjes waar pudding in heeft gezeten.Ik heb geen patroon gebruikt,maar gewoon wat gedaan.

Ook had ik nog een wasbolletje meegenomen om een vaasje te haken.Deze ben ik vergeten om op de foto 
te zetten.
In de vakantie heb ik nog snel een rokje voor Elisa gemaakt ,het beroemde 1 uurs rokje van bizzkids.

Nu ben ik bezig met een stola,gemaakt van wibra garen.Het patroon is de SPIDERSHAWL
Hij is bijna af.Ik ben met het laatste bolletje bezig en wil hem nog iets langer hebben omdat hij door dit garen iets bol gaat staan..Misschien krijg ik dit nog weg door hem te strijken?
Voor de rest zijn er al een aantal patronen uit geraderd en ligt de stof klaar om geknipt te worden.Ik ben weer van plan om eerst de kast leger te maken voordat ik stof ga kopen.We hebben dus nog even want ik geloof dat het stoffenspektakel hier eind september pas is,dus dat moet wel lukken om de kast leger te krijgen :-)


Groetjes Janneke

2 opmerkingen:

Klaasje zei

Dat ziet er zeker vakantie-achtig uit! Gezellig.
Dat rokje is ook leuk zeg.
Gr, Klazina

Mama Deborah zei

Leuk rokje!