dinsdag 26 februari 2013

ABC 118

Wederom weer twee lapjes uit de kast gehaald.Een wit linnen lapje die  geloof ik al wel tien jaar in de kast ligt ,als het niet langer is.En een blauw gebloemd.( roze lapjes zijn er niet meer,wat ze niet leuk vond )
De kobaltblauwe tricot is een restje waar ik zelf vorig jaar een kort jasje van gemaakt hebt.Voor haar kon er nog net weer een bolerootje uit.
Het patroon was snel gevonden.Ten eerste omdat ik het een leuk patroon vind,maar ten tweede omdat dit een makkelijk jurkje is waar je eerst nog lange mouwen onder kunt dragen,of korte.
Wel heb ik eerst de JURK van vorig jaar zomer aangepast, die zat haar behoorlijk krap, en ze was wel heel erg gegroeid want hij was heel kort.
Dus heb ik nu maat 128 genomen en verlengt met 5 cm.Zowel de binnen als de buiten jurk.De achterkant sluit weer met kamsnaps.
Hij valt nu nog wel ruim vind ik,maar als ze net zo hard groeit als de afgelopen zes maanden dan zit hij haar al gauw goed.
Ze wilde deze keer graag even voor me showen,en dan vooral met haar schoentjes aan,die wij gekscherend de tippel schoentjes noemen :-)
Omdat het binnen behoorlijk donker was zijn de foto,s buiten genomen,maar dit vond ze toch wel erg fris dus zei ze: snel mama maak een foto dan kan ik weer naar binnen.Fijne dag,Janneke

8 opmerkingen:

Mama C zei

Wat een leuke jurk, mooi stofje ook met dat blauw! Heerlijk toch als je uit een reststuk toch weer een kledingstuk kunt halen zoals met het vestje.

Juffrouw Tuttebel zei

Mooie jruk en helemaal af met het vestje.

Cindy zei

Di tblijft en leuk patroon! Ik heb hem ook al meerdere keren gemaakt, nog steeds erg dankbaar dat je hem voor mij overgetrokken hebt!
De stofjes zijn erg leuk en staan haar ook erg leuk!

Saskia, Jan en Payal zei

moooooooi! en zo met dat randje afgewerkt, superleuk detail! en dat bolerootje past er perfect bij!

Klaasje zei

Wat een leuk setje, lekker fris met dat blauw. Ideaal, die restjes he, voor kinderen kun je er soms net weer wat uithalen.
Gr, Klazina

Mama Deborah zei

Leuke set!

Vlijtige Lies zei

Blijft een mooi patroon. Mooi in deze kleuren! En haar schoentjes maken het natuurlijk helemaal af!

Danielle zei

Dat blauw staat haar goed zeg. Jij hebt er weer een mooi voorjaarsset erbij voor d'r.