maandag 5 november 2012

ABC 141

Twee weken terug was de jongste jarig en werd ze 5 jaar.Daar hoort natuurlijk een feestjurk bij.Ik had de ABC 141 al een tijdje in huis en ook al uitgeraderd ( toen ze hier aan het verbouwen waren had ik daar mooi de tijd voor ).
Beide stofjes komen uit de kast en zijn dus echt UWYH .Het zijn stofjes van vorig jaar.De stof van het bolero,tje was alleen lastige stof om te verwerken met de lockmachine,maar het is me gelukt !
Het jurkje heb ik maar half gevoerd omdat het mij niet nodig leek.Om het geheel een beetje te breken heb ik een satijnbandje eroverheen gestikt,maar dat stond me nog niet aan,en na lang nadenken heb ik het versiert met een gehaakt bloemetje.
Ohja het bolero,tje moet je eigenlijk over je hoofd aan trekken ,maar dat lijkt me zo lastig dat ik er een kamsnap in heb gemaakt zodat hij gewoon zo aan en uitgetrokken kan worden En dat gebeurd nog regelmatig omdat de dame in kwestie het al snel warm heeft.
Van af de taille heb ik de jurk aan beide kanten in moeten nemen met 1,5  cm(dus totaal3cm).Van boven zit hij wel goed,maar dochterlief heeft het probleem dat ze van boven breed is en hoe meer je naar beneden gaat hoe smaller ze wordt.
Toch vind ik het een geslaagd jurkje en ze is zelf helemaal blij met haar ,,feestjurk,, die ook nog een roze! is.Tja het is niet altijd even leuk dat mama foto,s wil maken dus dan trek je gewoon gekke bekken :-)

Groetjes Janneke

5 opmerkingen:

Blomkes zei

Leuk jurkje en mooie kleuren! Kan ik direct kijken hoe het staat als ik het patroon,dat ik van kocht, ga gebruiken ;-)

groetjes, Elske

Mama Deborah zei

Nog gefeliciteerd en leuk verjaardagssetje!

Blomkes zei

Oh ja, en nog gefeliciteerd met je dochter natuurlijk!

Katja (@Yane) zei

Wat een prachtig kleedje en nog gefeliciteerd voor de jarige!

Collie-Collie.com zei

Nog gefeliciteerd met je dochter. Prachtig eenvoudig modelletje voor het stofje. Perfect!

Slim om het bolerootje met een kamsnap te doen, want over haar hoofd gaat uit misschien wel goed, maar weer terug misschien minder, dan is een sluiting veel handiger.

Groetjes, Collie