donderdag 15 november 2012

Aamurusko Ottobre 6/2012

Van een heel heel oud stukje nicky velours dat nog van mijn moeder is geweest heb ik een tuniek gemaakt.Wat zij er zelf van heeft gemaakt weet ik niet,maar ik had nog net genoeg voor dit tuniekje/jurkje.
Het patroon heb ik gemaakt in maat 122(nr25 is het).Dit moest ze voor de lengte wel hebben,maar in de breedte heb ik er 10cm afgehaald.De sierstrookjes heb ik uit dezelfde stof gehaald,omdat ik in deze kleur geen interlock kon vinden.Ook voor het hals boordje niet,die heb ik met elastich biasband omgenaaid.Het is ook wel een aparte lastige kleur,maar het staat haar wel.De sierstrookjes heb ik met hele kleine steekjes her en der vastgemaakt omdat ze omkrulden en dan keek je tegen de rimpelstroken aan.Dit vond ik niet zo netjes.

Op de aangerimpelde mouwstukken heb ik eerst groen organza band genaaid en daarbovenop hartjes band.
Het is iets strakker om aan te trekken,maar ze krijgt de armen erin :-) De mouwen waren trouwens ook veel te lang.Daar heb ik een ruime zoom in genaaid,en nu blijven ze wel hangen.

Nu weet ik alleen niet goed welke kleur maillot of legging  ik er onder moet doen.Wat zouden jullie doen?
Er is weer een plekje leeg in de kast,en de volgende lap uit de kast is alweer geknipt.Dat wordt een Mareen,maar ik zit nog te kijken in welke combinatie.Ik heb mezelf voor genomen om eerst een aantal lappen weg te naaien voor weer nieuwe te kopen.

Groeten,Janneke

4 opmerkingen:

zonderglutenmetliefde zei

bruin of paars!!! :-)

mijn dochter heeft ook een jurkje in die kleur ;-) krijg er veel complimetnjes over ;-)

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/p206x206/406530_4724931283844_864948585_n.jpg

Blomkes zei

Leuk opvallend jurkje! ik zou er een donkergroene maillot onder doen..zoals in het hartjesband,

groetjes, Elske

Anouk zei

Wat een lekkere winterjurk in een prachtige kleur. Een legging in een van de kleuren van de bandjes. Of zeeblauw als in d kleur uit het bandje

Sandra zei

Wat een schattig jurkje is dit geworden!