donderdag 16 februari 2012

Mies en Moos

Voor Elisa heb ik van het roodkapjes stofje een jurk gemaakt.Het patroon is van Mies en Moos .
Voor de mouwen heb ik de tricot weer gebruikt die ik ook bij de ABC113 heb gebruikt,alleen heb ik nu de smalle streep gebruikt(de tricot is aan beide kanten bedrukt).
Aan de onderkant heb ik een UWYH (use what you have) lapje gebruikt.
Voor de sier is er een rood satijnbandje op gestikt,met daarboven op een roosje,en aan de onderkant een biasbandje.
Aan het patroon hoef je geen naad te knippen,dit is er al bij in gerekend.Lekker makkelijk dus als je tenminste net als mij altijd netjes en precies een cm aftekend.
Ik had maat 110-116 uitgetekend en uitgeknipt.Niet nagerekend hoe het patroon viel.Dat was dom want ik heb Elisa de jurk gisteren aangepast,en deze is dus veel te groot.De mouwen heb ik dus niet afgewerkt,want de jurk laat ik nu hangen en kijk het najaar wel weer of hij dan past,en wat ik met de mouwen ga doen (of elastiek of ook een sierbandje).


Ik ga hem  wel weer maken want het is een leuk patroon wat je kunt combineren met wel of niet een rokdeel er aan,of helemaal van effen stof.
Maar Elisa wilde direkt al toen de stof werd gebracht een hartjes jurk,en nu maakte mama eerst deze.Dat vond ze niet leuk,dus daarom ga ik nu eerst een hartjes jurk maken.Het is een Xenia geworden, niet de strikvariant,maar gewoon een pasje eraan.Heel zomers al,maar het kan ook met een tshirt gedragen worden,en met een bolerootje er over zou ook nog kunnen.

Fijne dag,Janneke

4 opmerkingen:

Heidi... zei

Wat een leuk jurkje! En was een fijne tricot is het om te verwerken he?

Heb je blogaward gegeven, regels kun je lezen op mijn blog.

Groetjes Heidi

MissFrodo zei

Hij is wel superleuk geworden zeg!

Klaasje zei

Hij ziet er wel superleuk uit hoor, en het kan in het najaar toch ook nog prima? dan heb je alvast wat hangen, makkelijk toch?
Die streep is fijn he, ik heb hem in het taupe kleur voor jongens, mooie stof.
Groetjes, Klazina

Danielle zei

Hoi Janneke, dat maakt niets uit, ik zal wel een goed bijpassend stofje doen, omdat de zakken niet glad en strak zitten,
door de bolling zie je dan natuurlijk wel eens eens een glimpje van de binnenkant. Succes met het maken. BEn benieuwd naar jouw versie.
groetjes Danielle

(Ik heb even mijn antwoord die ik je per mail wilde geven gekopieerd, je mailadres werkte niet!?)