donderdag 14 juli 2011

Jurk knip juni nr 8

De regen komt vandaag ook weer met bakken uit de hemel, en dan zit ik een straples jurkje voor Marjolein te naaien.Hoe gek kan het zijn.Hopen dat we nog warme dagen krijgen :)
Ze had zelf een kreukelkatoentje uitgezocht die maar 5 euro was.Eerst dacht ik dat ik te weinig stof had,maar toen ik de patroondelen op de stof legde paste het precies!Alleen het tunneltje aan de binnenkant voor de taille heb ik van een stukje witte stof moeten doen,maar dit valt helemaal niet op.
Voor de maat heb ik 34 genomen.Verder had ze als wens dat het niet helemaal bloot mocht,dat ze een strikbandje wilde die ze in de nek moest knopen. De strikbanden heb ik met zo,n handig aparaatje gemaakt waar je zelf biasband van kan maken.
En wat de foto's betrefde: die mochten alleen gemaakt worden als haar gezicht en vooral haar benen er niet op kwamen.( ze had zich nog niet geschoren).Tja als je 14 bent dan heb je dat he.Maar ik heb het beloofd, dus bij deze zie je haar mooie gezichtje dus niet.(jammer want ze mag er best wezen).Fijne dag, Janneke

2 opmerkingen:

Katrientje vanalles zei

Mooi, mijn onthaalmoeder heeft ook zo'n dingetje om lint te plooien en te strijken.
ook dank voor je reactie, zo'n bol maken is echt niet moeilijk. Kijk hier even: http://vintagericrac.blogspot.com/2010/08/teaching-your-grandma-to-suck-eggs.html

Groeten katrientje

Katja (Yane) zei

Wat een mooie jurk! Die is veel te mooi om in de kast te laten hangen, dus laat die zon nu maar komen...