dinsdag 14 mei 2013

Drie rokjes

Allereerst wil ik even zeggen dat ik overgestapt ben op bloglovin.Jullie kunnen me daar volgen door op het icoontje hiernaast te klikken.Ik snap er zelf nog niet zoveel van,maar ben er vanmorgen achter gekomen hoe ik jullie berichtjes kan lezen.De rest moet ik nog eens goed bekijken hoe dat werkt.

Verder heb ik drie snelle rokjes gemaakt.Alles in maat 116 .Onze jongste is op dit moment in de rokjes fase en het liefst rokjes die draaien.Ik denk dat de jurkjes fase er ook nog aan komt als het iets warmer wordt :-)
Het zijn de beroemde rokjes van bizzkids geworden.De overslag rok, de stroken rok en als laatste de lummelrock lara ,deze is niet van bizzkids.
De overslag rok is gemaakt van het restje waar ik de overslag jurk van heb gemaakt.Deze heeft ze alweer kapot na 1x dragen.Een grote winkelhaak precies waar de drukknoop zit.Die heb ik ondertussen weer zo goed als kon gemaakt,maar ze was helemaal in paniek en vroeg of ik nog zo,n jurk kon maken.Zoveel stof had ik niet meer,maar toen bedacht ik mij  door het zien van andere bloggers dat ik wel een rokje kon maken.Het is een simpel rokje geworden en afgewerkt met biasband.Kind weer helemaal blij :-) .Het overslag zit aan de verkeerde kant zie ik nu.
Het stroken rokje is gemaakt van dubbele stof.Een effen tricot met daaroverheen rekbare kant.
De boord ga ik weer loshalen want hij zakt haar af.Een lastig karweitje omdat ik alles met de locker heb genaaid,dus eerst de stroken aan elkaar en daarna nog eens de boord.
Als laatste de bekende lummelrock lara.Ook deze boord heb ik met ruim 10cm in genomen.
Hij is gemaakt van restjes stof die uit de kast komen.Toen het rokje klaar was kwam ik er achter dat ik het beleg aan de linkerkant van de zak er verkeerd heb aangenaaid.Voor mij storend,maar een leek zal dat denk ik niet zien dus ik laat het zitten.Mocht ik ooit nog eens zin hebben dan verander ik het.(wat denk ik niet zal gebeuren)


Groetjes Janneke

7 opmerkingen:

Elfi zei

Leuke rokjes! Ik volg je nu via blog lovin". Ik weet niet of je mij ook volgt, maar ik heb op mijn blog ook de blog lovin" knop toegevoegd.

Janneke van de Streek zei

ik heb nog geen idee hoe het werkt,maar ik zal op het knopje drukken ;-)

Annelie zei

mooie rokjes, leuke kleurtjes.
Heerlijk he als je kind er dan zo blij mee is.

Groet Annelie

Mama Deborah zei

Wat een leuke rokjes!

Anoniem zei

Hallo,
Zou je me kunnen helpen aan het patroon van lummelrok lara?
Ik wil zo graag aan de slag maa rik kan het nergens vinden.
Ik zoek maat 92.
Bedankt alvast
Mijn email is a.deneef@hotmail.com

Groeten,
Antoinette

Annemieke Jacobs zei

Hoi Antoinette,

Ze staan op de blog van Saartje71. Link daarheen staat op mijn blog. Ik heb zelf ook een maat92 getekend. De lummelrock valt namelijk groot. Mijn patroon vind je gratis op mijn blog.

Succes!
Sofilantjes.blogspot

Annemieke Jacobs zei

Die bovenste! Die is echt leuk! Enig idee of dat patroon kog vindbaar is? Heb je anders misschien de verhoudingen voor me? Dan teken ik m na....

Groetjes!