vrijdag 27 mei 2011

Drie jurken,twee rokken en een vest

Het is een tijdje stil geweest op mijn blog,maar zelf heb ik niet stil gezeten.
Voor Lies heb ik twee jurken genaaid,een xenia van de zelfde stof als mijzelf.De andere is een jurkje uit de bizzkids van dit jaar.Deze klopte totaal niet.Het begon al met het uitraderen daar zaten al fouten.Het voorpand was 3 cm te kort dus daar moest ik een reepje aan zetten, en de schouderbanden klopten ook niet ,die heb ik op mijn eigen manier maar genaaid.Om dat stukje aan de voorkant minder opvallend te maken heb ik er roze lint op gezet.Ook heb ik er geen ballonjurk van gemaakt wat het orginele patroon was.Dit leek me te warm voor een zomerjurk.
De jurk voor mij zelf komt uit een knip van vorig jaar.Omdat ik het voorpand te diep vond heb ik er een stukje witte tricot tussen gezet.Zo hoef ik er niet een topje onder te doen.
De rok is weer een memory die al eens eerder is gemaakt.De rimpelrok is ook voor mezelf.Die knip je gewoon uit een rechte lap.Alleen ga ik de volgende ietsjes ruimer knippen.Hij zit me toch net iets te strak.
Het vest komt uit de knip van juni 2011.Er moest voile aan de onderkant ,aan de mouwen en bij de schouders,maar ik heb een stukje kant gedaan.
Nu zal ik toch echt wel weer extra dingen in huis moeten doen want dat is blijven liggen.Nouja de was en het strijken gaat altijd gewoon door .
Goed weekend,


Janneke

Geen opmerkingen: