woensdag 6 april 2011

Eenvoudig jurkje

Toen de nieuwe zomerstofjes er nog niet waren ben ik eens in mijn kast gedoken om te kijken wat ik nog had.Ik had zo,n zin om iets zomers te maken.Er lag nog wit linnen en een klein restje lichtblauw geblokt.Daar heb ik een jurkje van gemaakt uit een oude Burda.

Het moest een jurkje zijn die je zo over je hoofd kon aan trekken.Nou dat was bij Lies dus niet het geval,ze kreeg hem niet aan.Dus heb ik op het achterpand maar drukknopen gedaan.Aan de onderkant heb ik een ruchje gedaan om het lange witte stuk te doorbreken.En aan de voorkant een leuk wit bloemetjes knoopje.


Voor mij zelf heb ik een memory rok gemaakt.De stof  en het patroon zijn afkomstig van het stoffenspektakel in Zwolle.
Hij zit goed en de maat is ook goed.
Verder had ik nog een rok gemaakt maar die is in een hoek beland want ik ben er niet te vreden over.Zowel over de kleur als over het patroon.Het is wel een leuk patroon (uit de nieuwste knip),maar de maat klopt niet.

Groeten Janneke

1 opmerking:

Danielle zei

Hoi Janneke, nog bedankt voor je leuke reaktie op mijn blog. Over de ballonrok: Bij mij valt hij niet kort, maar dat komt omdat ik niet heel lang ben. Bij de meeste rokken van de knip moet ik altijd een heel stuk afhalen.
Hij zit heerlijk moet ik zeggen, die van jou ziet er ook goed uit!
groetjes Danielle