dinsdag 26 februari 2013

ABC 118

Wederom weer twee lapjes uit de kast gehaald.Een wit linnen lapje die  geloof ik al wel tien jaar in de kast ligt ,als het niet langer is.En een blauw gebloemd.( roze lapjes zijn er niet meer,wat ze niet leuk vond )
De kobaltblauwe tricot is een restje waar ik zelf vorig jaar een kort jasje van gemaakt hebt.Voor haar kon er nog net weer een bolerootje uit.
Het patroon was snel gevonden.Ten eerste omdat ik het een leuk patroon vind,maar ten tweede omdat dit een makkelijk jurkje is waar je eerst nog lange mouwen onder kunt dragen,of korte.
Wel heb ik eerst de JURK van vorig jaar zomer aangepast, die zat haar behoorlijk krap, en ze was wel heel erg gegroeid want hij was heel kort.
Dus heb ik nu maat 128 genomen en verlengt met 5 cm.Zowel de binnen als de buiten jurk.De achterkant sluit weer met kamsnaps.
Hij valt nu nog wel ruim vind ik,maar als ze net zo hard groeit als de afgelopen zes maanden dan zit hij haar al gauw goed.
Ze wilde deze keer graag even voor me showen,en dan vooral met haar schoentjes aan,die wij gekscherend de tippel schoentjes noemen :-)
Omdat het binnen behoorlijk donker was zijn de foto,s buiten genomen,maar dit vond ze toch wel erg fris dus zei ze: snel mama maak een foto dan kan ik weer naar binnen.



Fijne dag,Janneke

donderdag 14 februari 2013

Begin voorjaarskleding.

Ik ben alvast begonnen met het maken van voorjaarskleding.Alle stofjes komen uit de kast.
Deze kast wil ik behoorlijk leeg hebben voor 6 maart,want dan kan ik weer wat inslaan op het stoffenspektakel . Ik denk alleen dat dit niet zo snel gaat gebeuren aangezien ik best veel lappen heb :-)
Er zitten ook veel reststukjes bij,en die bewaar ik ook voor " je weet maar nooit".Nu komt dit wel goed uit want alles wat ik laat zien is van restjes gemaakt.
Het eerste jurkje is de bekende ABC 113 (op de foto nog niet gestreken)
Het bolerootje komt uit de nieuwste Young Image
En het baby setje komt uit de Ottobre van vorig jaar.Deze is voor iemand waar ik nog op kraamvisite moet gaan.Ik had haar beloofd een jurkje te naaien als ze een meisje kreeg,en na 2 jongens heeft ze dus nu een meisje.Ik vond het ontzettend leuk om weer eens een mini setje te maken.Het rimpelelastiek in het jurkje wilde me eerst niet lukken,maar dankzij mede Sancho,ers  lukte het me daarna alsnog.
Op de foto is het setje nog niet gewassen dus kun je paarse streepjes zien ;-)




 Fijne dag,Janneke