maandag 26 november 2012

Mareen nr:1

Voor het eerst heb ik de Mareen van CZM gemaakt.Ik heb hem al vaak langs zien komen in blogland en ik moet toegeven: het is een fantastisch patroon! De pasvorm is goed,en er is een duidelijke beschrijving bij.
Dit is zeker niet de laatste die ik gemaakt heb.Ik heb zelfs alweer stof klaar liggen om er nog een te maken.
Deze heb ik van joggingstof gemaakt,met een dubbele col en een koordje.De volgende maak ik van gebreide stof,ook met een dubbele col,maar zonder koordje.Joggingstof rekt niet zoveel mee,dus daar moet ik de volgende keer wel aan denken.Het is nu behoorlijk trekken om hem over haar hoofd te krijgen.
Alles is UWYH. De applicatie had ik ook nog in huis,en die wilde ze er graag op hebben.


Groetjes Janneke

donderdag 15 november 2012

Aamurusko Ottobre 6/2012

Van een heel heel oud stukje nicky velours dat nog van mijn moeder is geweest heb ik een tuniek gemaakt.Wat zij er zelf van heeft gemaakt weet ik niet,maar ik had nog net genoeg voor dit tuniekje/jurkje.
Het patroon heb ik gemaakt in maat 122(nr25 is het).Dit moest ze voor de lengte wel hebben,maar in de breedte heb ik er 10cm afgehaald.De sierstrookjes heb ik uit dezelfde stof gehaald,omdat ik in deze kleur geen interlock kon vinden.Ook voor het hals boordje niet,die heb ik met elastich biasband omgenaaid.Het is ook wel een aparte lastige kleur,maar het staat haar wel.De sierstrookjes heb ik met hele kleine steekjes her en der vastgemaakt omdat ze omkrulden en dan keek je tegen de rimpelstroken aan.Dit vond ik niet zo netjes.

Op de aangerimpelde mouwstukken heb ik eerst groen organza band genaaid en daarbovenop hartjes band.
Het is iets strakker om aan te trekken,maar ze krijgt de armen erin :-) De mouwen waren trouwens ook veel te lang.Daar heb ik een ruime zoom in genaaid,en nu blijven ze wel hangen.

Nu weet ik alleen niet goed welke kleur maillot of legging  ik er onder moet doen.Wat zouden jullie doen?
Er is weer een plekje leeg in de kast,en de volgende lap uit de kast is alweer geknipt.Dat wordt een Mareen,maar ik zit nog te kijken in welke combinatie.Ik heb mezelf voor genomen om eerst een aantal lappen weg te naaien voor weer nieuwe te kopen.

Groeten,Janneke

maandag 5 november 2012

ABC 141

Twee weken terug was de jongste jarig en werd ze 5 jaar.Daar hoort natuurlijk een feestjurk bij.Ik had de ABC 141 al een tijdje in huis en ook al uitgeraderd ( toen ze hier aan het verbouwen waren had ik daar mooi de tijd voor ).
Beide stofjes komen uit de kast en zijn dus echt UWYH .Het zijn stofjes van vorig jaar.De stof van het bolero,tje was alleen lastige stof om te verwerken met de lockmachine,maar het is me gelukt !
Het jurkje heb ik maar half gevoerd omdat het mij niet nodig leek.Om het geheel een beetje te breken heb ik een satijnbandje eroverheen gestikt,maar dat stond me nog niet aan,en na lang nadenken heb ik het versiert met een gehaakt bloemetje.
Ohja het bolero,tje moet je eigenlijk over je hoofd aan trekken ,maar dat lijkt me zo lastig dat ik er een kamsnap in heb gemaakt zodat hij gewoon zo aan en uitgetrokken kan worden En dat gebeurd nog regelmatig omdat de dame in kwestie het al snel warm heeft.
Van af de taille heb ik de jurk aan beide kanten in moeten nemen met 1,5  cm(dus totaal3cm).Van boven zit hij wel goed,maar dochterlief heeft het probleem dat ze van boven breed is en hoe meer je naar beneden gaat hoe smaller ze wordt.
Toch vind ik het een geslaagd jurkje en ze is zelf helemaal blij met haar ,,feestjurk,, die ook nog een roze! is.



Tja het is niet altijd even leuk dat mama foto,s wil maken dus dan trek je gewoon gekke bekken :-)

Groetjes Janneke