vrijdag 30 september 2011

Hij doet het weer!

Hehe eindelijk ben ik er achter wat de fout was.Danielle je had helemaal gelijk,maar ik kon het niet opslaan.Ik ben eens gaan zoeken op het bloggerforum,en daar kwam ik er achter dat ik weer naar de oude situatie moest gaan.Daar kon ik de popup wel in schakelen en opslaan.Daarna kon ik weer terug naar de nieuwe,en toen ging het goed!
Ik kan dus weer berichtjes bij medebloggers plaatsen.

Groetjes Janneke

donderdag 29 september 2011

Help!!

Help!!!! ik kan geen reacties meer achterlaten bij jullie.
Hoe kan dit??
Ik sta niet aangemeld,ik meld me elke keer opnieuw aan dus daar ligt het niet aan.
Weet iemand wat dit is??
Ik kan wel een berichtje typen,maar zodra ik het bericht wil plaatsen vliegt alles weer weg,wat ik ook probeer.

Groetjes Janneke

maandag 26 september 2011

Getagd

Ook ik ben getagd.door Ieke.
nu mag ik 10 dingen over mezelf vertellen die jullie nog niet weten.
Nou daar gaat tie...


1 Naast mijn man Dirk heb ik nog 2 zonen Rutger en Wouter,en 2 dochters Marjolein en Elisa.Rutger heeft pdd-nos en adhd en woont begeleid.Wouter studeert,Marjolein zit in klas 3 van het vmbo en Elisa wordt gauw 4 en gaat dan naar de basisschool.Man Dirk werkt als planner bij een grondverzetbedrijf.

2 Dat ik snachts in mn slaap de mooiste creaties maak,en hele garderobes.Helaas ontbreekt me overdag de tijd daarvoor dus hou ik het maar bij dromen.

3 Het creatieve zowel van mijn vader als moeder heb geerfd.Helaas heeft mijn oudste dochter dat tot nu toe niet.

4 Dat ik ook nog een paar uur per week werk bij een verzorgings tehuis.

5 Dat mijn familie in Rijssen woont,waar ik zelf ook gewoond heb tot voor 6jaar terug.

6 Woensdag ga ik met mijn schoonmoeder lekker neuzen tussen de lapjes op het stoffenspektakel in Zwolle.Zij houd daar ook zo van dus hoef ik niet alleen.

7 Ik ooit nog graag eens een borduurmachine wil.Lijkt me geweldig! maar vind het ook duur.

8 S avonds ben ik lekker aan het haken en freubelen.

9 Ik vind het leuk om te koekeloeren op andere blogs.Ik krijg dan veel ideeen (die ik snachts weer bewerk :-)  )

10 Mijn man Dirk een lange tafel voor me heeft gemaakt voor mijn naai en lock machine.deze staan in mijn hobbykamer.

Nou dat was het dan.Nu nog mensen uit kiezen.ik hoop dat ze het leuk vinden.
Bij deze tag ik:

klaasje
liesje
zigzag
wiskid
mio

groetjes Janneke

zaterdag 24 september 2011

Proefnaaien bij collie-collie

Bij collie-collie kun je een prijs winnen.Als je raad wat voor soort  patroon ze uitgeeft als e-book,mag je proefnaaien voor haar.
Natuurlijk zou ik het heel erg leuk vinden omdat te mogen doen,dus heb ik een gokje gewaagd.dit was echt een gokje want ik weet het echt niet.
voor het verhaaltje moet je even hier klikken.
Fijn weekend,
Janneke

dinsdag 20 september 2011

Vest bizzkids zomer 2011

Een tijdje geleden heb ik voor Elisa een strokenrokje gekocht bij de H*ma.
Ik wist alleen niet goed wat ze daar nu boven moest dragen,tot ik de nieuwe stoffen van stenzo zag.
Het was precies de goed kleur.Nu nog een patroon.Dat werd het vest (gilet) uit de bizzkids van deze zomer,nummer 3012.
Het was een makkelijk patroon,alleen vond ik de belegjes zo raar.Het was maar half gevoerd met beleg.Ik heb toen de rest afgewerkt met biasband,dat vond ik zelf netter staan.




Er moesten knoopsgaten in,maar dit heb ik opgelost met kamsnaps.De tang heb ik al een heel tijdje geleden besteld bij Lilian van kleurenmix Heb er lang op moeten wachten,maar ondertussen een heel gezellig kontakt gehad.En ik had ze toch nog niet nodig.De kamsnaps op de nepzakjes zijn mislukt.ik had niet het goed zwarte dopje waar ze in moeten passen.Maar daarnaar ging het als een trein en zaten ze er zo in.
Elisa had zo als gewoonlijk geen zin om weer te poseren,ik heb er eentje kunnen maken.

Groetjes Janneke

maandag 12 september 2011

Valkparkietje

Mijn vader is afgelopen vrijdag 65 jaar geworden.
Nu heeft hij een voliere met vogels dus leek het me leuk om een valkparkietje te haken.
Alleen heeft hij in de tussentijd zijn voliere verbouwd tot een kleinere,en heeft hij ook andere vogeltjes,toch is hij leuk geworden.

Het patroontje komt van karen en het vogelkooitje komt van action.
Het heeft een leuk plekje gekregen in de vensterbank.Kan die mooi naar de voliere buiten kijken :-)

Janneke

zaterdag 10 september 2011

Setje klaar

Van de week ben ik ook ziek geweest.Elisa heeft me aan gestoken.Ik had ook totaal geen zin om achter de naaimachine te kruipen.Was er gewoon te beroerd voor.Zelfs de computer heb ik een aantal dagen niet aangehad.Als je dan weer beter bent heb je heel wat om na te lezen en te kijken,maar dat is helemaal geen ramp :-) Er zijn weer leuke dingen gemaakt op blogland!
Gistermorgen kriebelde het toch weer en heb ik het bontje voor Elisa gemaakt.In eerste instantie zou het patroon uit de Knippie gebruiken,maar ik zag bij http://emmaenmona.blogspot.com/2011/09/patroon-wintervestje-maat-4-7-jaar.html een tuturial staan van een leuk model.Dus heb ik deze gemaakt ,en hij was met een uurtje ook af.Ik heb hem zonder naad geknipt omdat hij me voor Elisa iets te ruim leek.Nu ben ik wel zo dom geweest om de schoudernaden ook zonder te knippen,terwijl mij altijd is geleerd om de ronde kanten altijd met naad te knippen. Dus die zijn iets te smal.Ik heb hem gevoerd met een stukje tricot waar de roosjurk ook van gemaakt is.
Het lintje had ik gelukkig nog,ik had nog geen puf om op pad te gaan daarvoor.
 Ik wilde de blauwe jurk wel rustig laten omdat het vestje er toch overheen komt,maar Elisa wilde graag een plaatje van Hello Kitty erop dus dan doe je dat maar.

Gelukkig was Elisa enthousiast zodat ze op de foto wilde.Ze kwam net onder de douche vandaan dus ze staat er met natte ongekamde haren op.Na drie foto,s was ze het ook wel weer zat,maar ik heb haar gelukkig een keer zover gekregen.

 



Sorry,ik weet niet wat ik heb gedaan,maar ik krijg de foto,s niet goed erop.Geen idee wat ik fout doe,maar ik laat het maar zo voordat alles weg is.

Fijne dag,Janneke

vrijdag 2 september 2011

Bontje,Stenzo

Op het donkerblauwe tricot jurkje dat ik aan het naaien ben komt een bontje.De marktkoopman zou bij zijn leverancier kijken voor mij,maar hij had niets.Bij ons op de markt staan maar drie stoffen kramen.En die hadden niets.
Toen heb ik maar bij http://www.textielstad.nl/ een bontje besteld.Vandaag heb ik het binnen gekregen en het is precies de kleur die ik in gedachten had.
Het ander stofje is een nieuwe stenzo(wel van de markt).Ik wilde nu eens wat fleurigs naaien.Dit word waarschijnlijk weer een Elodie voor de vierde verjaardag van Elisa in oktober.Ik zit er aan te denken om er nog een rood bolerootje bij te doen,maar dat zie ik wel als het zover is.


Fijn weekend,

Janneke