maandag 25 juli 2011

Alles opgeruimd

De stofjes zijn al bij elkaar gezocht,maar eerst gaan we vakantie houden.
Het kamertje waar  ik altijd achter de naaimachiene zit is op geruimd.Daar komen van de week alvast wat ingepakte tassen te staan.

Als we terug zijn van vakantie wil ik hier mee beginnen.
Het word een rokje van het bekende steentjes merk,uit hun nieuwe collectie.Alle stofjes heb ik al,en er is genoeg over voor een groen vestje wat er bij hoort en ook nog wel een legging denk ik. Ik wens iedereen een fijne vakantie toe!! en tot over een paar weken.

Groetjes Janneke

donderdag 21 juli 2011

Top met vlindermouw

Van deze transparantestof heb ik een top met vlindermouw gemaakt.
De stof had ik dit voorjaar op het stoffenspektakel in Zwolle gekocht.


Het patroon komt uit knipmode april 2011 nr: 10b.
De stof is heel dun en lastig om te naaien.Het rafelt heel erg.En ook trekt de stof heel erg ondanks dat ik een dunne micronaald had gebruikt.
Daarom heb ik alles met de hand zitten rijgen.Dat ging goed,alleen is de halsrand niet heel super netjes afgewerkt.Maar dat is zo niet te zien.
Ben er zelf te vreden over.ik had alleen denk ik wel een maatje kleiner kunnen hebben.


De mouwen heb ik afgewerkt met een biasbandje,en onderin de boord zit elastiek wat een aantal keren door is gestikt.
De stof is niet stug,maar ik hoop dat hij door het wassen nog ietsjes soepeler wordt.Dat draagt nog lekkerder.Ik ga hem zeker nog een keer maken,maar dan van andere stof.Misschien wel tricot.

Groetjes Janneke




                     


donderdag 14 juli 2011

Jurk knip juni nr 8

De regen komt vandaag ook weer met bakken uit de hemel, en dan zit ik een straples jurkje voor Marjolein te naaien.Hoe gek kan het zijn.Hopen dat we nog warme dagen krijgen :)
Ze had zelf een kreukelkatoentje uitgezocht die maar 5 euro was.Eerst dacht ik dat ik te weinig stof had,maar toen ik de patroondelen op de stof legde paste het precies!Alleen het tunneltje aan de binnenkant voor de taille heb ik van een stukje witte stof moeten doen,maar dit valt helemaal niet op.
Voor de maat heb ik 34 genomen.Verder had ze als wens dat het niet helemaal bloot mocht,dat ze een strikbandje wilde die ze in de nek moest knopen. De strikbanden heb ik met zo,n handig aparaatje gemaakt waar je zelf biasband van kan maken.
En wat de foto's betrefde: die mochten alleen gemaakt worden als haar gezicht en vooral haar benen er niet op kwamen.( ze had zich nog niet geschoren).Tja als je 14 bent dan heb je dat he.Maar ik heb het beloofd, dus bij deze zie je haar mooie gezichtje dus niet.(jammer want ze mag er best wezen).



Fijne dag, Janneke

zaterdag 9 juli 2011

Roos 5011

Voor Elisa heb ik eenvoudige  roos 5011 gemaakt van tricot.
Ik heb hem aan een kant gewoon dichtgestikt omdat het toch rekbaar is,en aan de andere kant vastgemaakt met een gehaakt roosje.De randen heb ik afgewerkt met rekbaar biasband.Eerst had ik het witte aan de buitenkant,maar toen leek het net een nachthemd.Dus heb ik toch maar gewoon naar binnen gedaan.
Alleen wil het me niet lukken om de mouwtjes van elastiek te voorzien.Zou dit komen omdat ik al een elastisch bandje er aan heb gestikt?Heeft iemand een idee hoe ik het alsnog kan doen?


Elke keer als ik elisa op de foto wil zetten is het drama,en gaat ze gek doen.Vandaar dat ze niet vaak op de foto staat,maar deze keer heb ik haar zover gekregen,ondanks de ze gekke bekken trekt.

Verder ben ik een beetje aan het freubelen, en heb een zakdoekjeshoesje gemaakt.Leuk om te doen en erg makkelijk.Met een stukje stof van 17 bij 15 cm maak je al zo,n hoesje.Komen mijn kleine lapjes toch van pas.

Voor Marjolein wil ik voor dat we op vakantie gaan nog een jurkje(nr:8a ) maken uit de nieuwste knip,maar ik heb iets te weinig stof gekocht dus ze moet wachten tot ik meer stof heb.

Fijne dag, Janneke